tisdag 27 juli 2010

Mat och toalett

Minerva och sönerna har nu fått flytta till ett eget rum. Vi har försökt introducera "fast" föda flera gånger, men de föredrar fortfarande mammas mjölk. Storebror har smakat "torskmos" några gånger, men Lillebror är absolut inte intresserad. Har även ställt fram Babycat-torrfoder, men misstänker att det är Minerva som är där och äter upp alltsammans. En liten toalåda med icke-klumpande sand har de också i sitt rum nu och bröderna tycker att den är utmärkt att busa i, vilket innebär sand över halva golvet. Hittills har dock ingen av dem setts använda den på avsett sätt.

Vi har också haft besök av en intressent på Lillebror. Jag hoppas så att det är där han kommer att hamna, för det verkar som ett jättebra hem - med kattsällskap!

Nu är det bara några dagar kvar till Floras nedkomst. Hon är inte särskilt stor om magen, men vi hoppas att det i alla fall ska vara två ungar; kattungar har sådan glädje av att växa upp med syskon! Flora vill nu helst vara lite ifred från de andra katterna så nätterna tillbringar hon hos oss i sovrummet och på dagarna är hon antingen ensam i sovrummet eller gör mig sällskap vid datorn.



3 kommentarer:

Monica sa...

Senaste nytt rapporterat från husse: Nu har en av kattungarna kissat i lådan för första gången. Visst är det fantastiskt att de verkar lära sig det där med att gå på lådan helt på egen hand?!

Anna B sa...

Visst är det otroligt hur fort de lär sig.

Vi fick vår andra Nr 2, Idag. ;-)

Har du provat RC Babycat blötmat, de små plåtburkarna Instinktive 10tror jag den heter.
Våra små käkar det från fat med god aptit.


/Anna

Monica sa...

Ja, vi har provat RC Babycat-blötmaten, både den i burkar och den i portionspåsar. Bara storebror äter. (Han äter förresten även av Minervas burkmat med nu.) Lillebror vill dock inte, han föredrar fortfarande mammas mjölk... Men båda kattungarna ökar i vikt som de ska, så än är det ingen fara på taket.